Проведе се Първата Интернационална Конференция по Клинична Хомеопатия на ЦОРХ в САЩ

             „Градът на ангелите“ – Лос Анжелис, Калифорния, САЩ  и по-точно  емблематичният Бевърли хилс,  бе  наскоро домакин на прекрасната инициатива на  ЦОРХ-САЩ /CEDH-USA/ –  първата интернационална конференция по клинична хомеопатия. Тя се състоя на 28-29 юни 2014 г., в балната зала на хотел Бевърли Хилтън. Организаторите – домакини от ЦОРХ-САЩ  предоставиха перфектни условия, както за участниците и лекторите, така и за гостите на форума. Целта на конференцията, ясно дефинирана при откриването й  от д-р Роналд Бойер,  президент на ЦОРХ- САЩ,  беше: да се демонстрират възможностите на клиничната хомеопатия като терапевтичен  метод  в медицината. Акцентът бе поставен  върху някой специфични патологии, актуални за съвремието ни, като: „Деменция и невродегенеративни страдания -болестта на  Алцхаймер“; „Поведенчески и когнитивни разстройство в детството“,“Овладяване на болката , независимо от етиологията й“, „Онкологични заболявания и поддържащо лечение“. Не бе пренебрегната и  темата за клиничните проучвания и хомеопатията.

Сред водещите лектори на конференцията се открояваха имената на проф. Жак Тушон, Университетска болница , Монпелие, Франция,  директор на Националния  център за наблюдение и лечение на млади възрастни с болестта на Алцхаймер, д-р Питър Фишър, клиничен директор и директор на проучванията на Кралската болница в Лондон, лекар хомеопат на Нейно Величество кралица Елизабет ІІ; д-р Жан-Клод Карп, гост-лекар в Отделението за радиотерапия и онкологични заболявания , Университетска болница, Троа, Франция; д-р Лари Баскинд, професор в Медицинския колеж, Ню-Йорк, педиатър в болничен център Хъдсън Валей и др.

Богатата презентационна част бе подкрепена с интересни дискусии, продължили и в почивките в кулоарите на хотела.  Повече от 200 лекари хомеопати от 17 страни в продължение на двата дни изслушаха интересните и полезни презентации, участваха в дискусиите по тях, обменяха клиничен опит и иновативни идеи.  Несъмнено форумът постигна целта си – участниците повишиха  квалификацията си, което естествено ще подобри качеството на практическата им дейност, а хомеопатичната доктрина получи поредното доказателство за правилния  път на развитие – пътят на клиничната достоверност.

Да, от днес Лос Анжелис  е известен не само като „градът на Холивуд“,  на „Алеята на славата“, „на Бевърли Хилс“, а и  като „градът на Първата Интернационална Конференция по Клинична хомеопатия на  ЦОРХ в САЩ“!

Благодарим ви организатори, лектори и участници и до нови срещи!

Д-р Иван Несторов

Лекар хомеопат, участник в конференцията и пътешественик до Лос Анжелис и обратно.

« Към начална страница

Written by