На Вашето внимание, отзиви на завършили курсисти през учебната 2012/2013 година на ЦОПХ

Д-р Мариана Москова

„ Двегодишният онлайн курс по  хомеопатия беше един от най-стойностните, на които съм присъствала! Ще споделя първо очевидното – удобството да се обучаваш от  собствения дом, без разходи на време и пари за пътуване и престой в друг град, а ако по някаква причина се наложи да пропуснеш даден семинар, след това можеш да видиш негов запис. Второ – структурата на обучението – добре подбрани теми, обхващащи всички сфери на медицината, което изключително много допринася за разширяване на кръгозора на лекарите с тясна специалност и за задълбочаване познанията на лекарите с по-обща ориентация относно по-специфични проблеми. Честотата и продължителността на семинарите бе точно дозирана, позволявайки максимално съсредоточаване  на вниманието по време на семинар  и осигуряваше достатъчно време за осмисляне и прилагане на наученото, както и  за отдих и презареждане.

Ще го кажа на последно място, но всъщност това е най-важното – преподавателят, д-р Иван Несторов, с изключителен професионализъм,неподправен  артистизъм, желязна логика  и тънко чувство за хумор успя да ни преведе през дебрите на тази чудна наука хомеопатия.

Благодаря на д-р Несторов и пожелавам на него и на всички колеги, видели в хомеопатията нови възможности да помагат на пациентите си, да са здрави и да следват неотклонно пътя си! И нека по този път има не само болка, а и много радост, любов, удовлетворение и щастие.“

Д-р Любомира Русанова

„ Центърът за обучение и практикуване на хомеопатия – ЦОПХ  бе изключително коректен партньор в двугодишното ми обучение по клинична хомеопатия. Двудневните семинари  провеждани в зала през първата година бяха много полезни и интересни, въпреки че ми се налагаше ежемесечно да пътувам до Варна през уикендите. Затова през втората година, предложеният от ЦОПХ нов формат на обучение (дистанционни, он-лайн двучасови  семинари), бе голямо облекчение за мен.  Курсът протече изключително добре, с по-малко  времево натоварване на семинар, което даде възможност за по-лесна концентрация и по добро усвояване на материала от наша страна, като обучаеми. От техническа гледна точка всичко беше на ниво, изключително удобство, поздравления на този който го е измислил. :)

Специални благодарности на д-р Несторов за професионализма,  позитивното отношение, търпението и себераздаването! Чест и почитания, беше ми изключително приятно да работим заедно, със сигурност ще продължим и за напред!“

 

 

Д-р Петя Авджиева

Уважаеми д-р Несторов, 

Благодаря най-сърдечно за проведените от Вас и Вашите колеги семинари по хомеопатия. Този двугодишен курс на обучение ми помогна много да обогатя познанията си по хомеопатия , да черпя познания от най-добрите лектори – хиляди благодарности на екипа на ЦОПХ, както и да приложа  в практиката си предадените от вашия невероятен екип знания!

Бъдете живи и здрави, все така  очарователни и отзивчиви!“

 

Д-р Димитър Димитров

Първият ми досег с хомеопатията бе в началото на 2009 г когато при лечение на мой близък с противоречиви резултати, колега, практикуващ нетрадиционна медицина, ме насочи към хомеопатията като метод който: “ако не помогне, то няма да навреди”. Постигнатите резултати ме накараха да потърся повече информация за този метод на лечение и попаднах на “Фундаменталните закони и Изкуството да лекуваме с хомеопатия” на  Х. Робъртс. Заинтригуваха ме  възможностите за лечение на ред заболявания, при които стандартната (алопатична) медицина е почти безсилна, холистичния подход и индивидуалното разглеждане на всеки пациент. Всичко това ме подтикна да запиша специализация по хомеопатия за периода 2011-2013 г.

Предпочетох школата на ЦОРХ, сега ЦОПХ, тъй като са единственият оторизиран представител на CEDH (интернационална школа с богата традиция и опит в преподаването и практикуването на хомеопатия), даващ възможност за придобиване на международен сертификат.

 Иновативният метод на обучение чрез онлайн семинари, се оказа изключително полезен и по-ползотворен в сравнение с традиционния, по ред причини: 

 1. Ежеседмичните семинари дават възможност да не се откъсваш за дълъг период от време от материята,  да се разглежда дадена тема по-обстойно, подкрепяна със случаи от практиката.

 2. При онлайн семинарите се предоставя възможност за запис, позволяващ  и впоследствие многократни справки на темата.

 3. Предоставя се възможност за споделяне и подкрепа по случаи от практиката ни, в които сме срещнали затруднение.

 4. Не е за пренебрегване и фактът, че си в домашна обстановка и цялото ти внимание е насочено към обсъжданата тема.

 5. Не на последно място е и възможността за организиране на онлайн семинари с чуждестранни лектори.

Смятам че изборът ми на школа по клинична хомеопатия е успешен. Благодаря на целия екип на ЦОПХ!“

 

 

Д-р Даринка Кънева

„ Д-р Несторов, сърдечни благодарности за курсовете на ЦОПХ! Пожелавам здраве  и хубава ваканция!“

 

Д-р Румяна Никова

„ Най-сърдечно благодаря и поздравявам организатора на курса по хомеопатия – Д-р Несторов.

За мен беше истинско удоволствие да присъствам на лекциите му по интернет. Всеки четвъртък сядах на компютъра и с интерес следях темите представяни от него. Понеже имах възможност да сравня курс на лекции в зала с  този курс по интернет, признавам, че бях изненадана от предимствата на втория вариант. С лекота отделях време един път седмично, не се ангажирах целодневно, не пътувах до залата, можех по време на лекция да слушам и дори да свърша нещо неотложно и най важно всичко това го правиш от дома, или от работата, в удобно за теб място. А ако пропуснеш…и това не е проблем, просто се обаждаш и получаваш пропуснатото. Искаш помощ за твой случай – Д-р Несторов по всяко време е насреща и те съветва.

Давам най-висока оценка за качеството на изнесените лекции и начина на организация на курса по хомеопатия на Центъра за обучение и практикуване на хомеопатия – ЦОПХ  !

С пожелания за бъдещи успехи,

Д-р Румяна Никова“

 

Д-р Цветана Жупкинa

„ Уважаеми  д-р Несторов,

Благодаря Ви от сърце, за възможността  по интернет да продължа обучението си по хомеопатия втора година 2012/2013, за съдържателните лекции, за споделения  богат опит. Благодарности за добре организираните и ползотворни  за практиките ни семинари,  дори осигурихте участието и на чуждестранни лектори, като д-р Жан Пиер Лупиас.

Хомеопатията все повече и повече заема заслуженото място в лечението  на болните. Благодаря Ви, че успяхте да направите мен и колегите ми щастливи и съпричастни в това дело за усвояване на хомеопатичната наука. Прекланяме се пред високата Ви ерудиция и богатия клиничен опит.

 С уважение: д-р Жупкина“

 

Д-р  Румен Георгиев

Здравейте,

Много съм доволен от онлайн- обучението си по хомеопатия проведено от преподавателите  на  ЦОПХ. С провеждането на ежеседмични семинари по-лесно се възприема материала. Преди (през първата година от двугодишното ни обучението) имах трудности  в асимилирането на материала, понеже за два дни (един уикенд) в месеца  се получаваше  много информация. Да задържаш  концетрацията си в течение на осем часа дневно, през двата дни на уикенд,  бе много трудно. А при пропуск на един семинар ( случва се, все пак е събота и неделя) се губи една пета материал и  е трудно да се навакса.  Новата, он лайн форма на двучасови семинари,  бе според мен много по-ефективна. Още повече, че по време на семинара , чрез чат-връзката, можехме да задаваме въпроси, ако нещо не бе ясно. Лично за мен бе много ползотворно и приятно-имам проблеми с ходенето, за да посещавам аудитории и зали.

Благодарен съм от все сърце на екипа на ЦОПХ за получените знания и проявения професионализъм!“

Д-р Бахар Рущи

Уважаеми д-р Несторов,

Бъдете здрав и останете винаги така позитивен и добронамерен! Благодаря, че отделихте толкова енергия, емоции, време и ентусиазъм, за да станат семинарите наистина приятни, максимално  разбираеми и ползотворни! Благодаря, също, че въпреки многобройните ангажименти, винаги оставате на наше разположение и сте готов да помогнете!

Благодарности  и на целия екип на ЦОПХ за отделеното време и професионалното отношение към провеждането на курсовете!

Пожелавам Ви всичко най-добро, приятна почивка (заслужена почивка след семинарите) и несъмнено още успехи занапред !“

 

Д-р Милена Гайдарова

“ Здравейте д-р Несторов,

Със завършването на основния двугодишен курс по хомеопатия, провеждан от ЦОПХ,  реших  да споделя с Вас своите впечатления от курса, някои размишления , породени от него и част от моя все още скромен личен опит.

От времето на моето обучение по медицина и от началото на лекарската ми практика все търсех ”нещо”, ” някаква връзка между нещата”, ”някакъв метод на лечение” – щадящ и уважаващ индивидуалните особености на човека, но едновременно с това надежден и работещ. Хомеопатията/ и в частност клиничната хомеопатия/ се оказа един добър отговор на моето търсене.

Изключително ми допадна начинът на мислене за пациента като личност и болестта като процес. Тяхната пъстрота и динамична промяна поставят понякога пред лекаря доста сложни задачи, изискващи съответната точна и гъвкава реакция. Но стъпвайки върху здравата основа на хомеопатията като аналитичен модел с проверената й /200-годишна/ клинична ефективност има възможност да се справи с тях. Още повече, че може да бъде приложена не само самостоятелно, а и в комплекс с всички останали лечебни методи.

Във всичко това се убедих от чудесно представените лекции в двугодишния курс по клинична хомеопатия проведен от ЦОПХ по програмата на CEDH. Чувствах се еднакво комфортно и удовлетворена както от съботно- неделните семинари през първата година, така и от семинарите он –лайн всеки четвъртък през втората.

Благодаря на целия екип на ЦОПХ и лично на Вас д-р Несторов за предадените знания и умения, за това усещане за уют и готовността за подкрепа във всеки един момент.”

Д-р Здравка Овчарова

” Здравейте, Д-р Несторов!
 
Най-сърдечно Ви благодаря за прекрасно проведените семинари през изминалите две години! Признавам си, че ще ми липсват, защото станаха част от ежедневието ми.
Аз, като начинаеща в областта на хомеопатията, съм дълбоко признателна затова, че с такава достъпност, лекота и финес поднесохте тази непозната за мен материя, показахте ми нейните невероятни възможности и всеобхватност.

Щастлива съм, че ще мога да комбинирам класическата дентална медицина с хомеопатията като холистичен метод на лечение, гледайки и мислейки за моите пациенти от друг ъгъл, като единно цяло. Това ме обогатява и като личност.

Много съм доволна и с удоволствие ще се включвам в допълнителните он-лайн семинари. 
Благодаря също и на екипа на ЦОПХ за вниманието и техническия професионализъм, който ми даде възможност да следя лекциите, независимо от разстоянията.

 Бъдете здрави! Хубаво и усмихнато лято!
  
  С уважение: Д-р Здравка Овчарова”

Д-р Даниела Канчева

„ Записах се за курса по клинична хомеопатия с огромно желание и с удоволствие искам да споделя впечатленията си. Първата година премина с  пътувания до Варна, но втората ме изненада  приятно с възможността да участвам в интернет обучението. Мисля,  че така разгледахме повече материал, по-спокойно и  задълбочено, и което е  най-важно – в удобна за нас обстановка (домашната) . Това ми спести много време (а и средства).

За д-р Несторов – само суперлативи ! Роден преподавател ! Направи всичко възможно да ни въведе в хомеопатията ; да ни научи да мислим, като лекари – хомеопати и да надграждаме познанията си от Материя Медика.

Много съм доволна от възможността да надзърна в тази необятна наука – хомеопатията. Искрено препоръчвам на колегите  да се възползват от предлаганите от  ЦОПХ  интернет обучения.“

 

 

 

 

 

« Back to homepage